برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان araaam.loxblog.com و آدرس araaam.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
فهرست مطالب:دانلود بررسی و معرفی روستاي يهر دماوند ،پاورپوینت
تاریخ ایجاد31/03/2018 12:00:00 ق.ظتعدادبرگ: 52 اسلایدقیمت: 4900 تومان
تعدادمشاهده2
روستای یهر از توابع شهرستان دماوند واقع در استان تهران است.
اهالی این روستا درگذشته به کشاورزی و دامداری اشتغال داشته و از اوایل دهه ۴۰ با مهاجرت جوانان روستا به تهران و با کاهش جمعیت روستا در سالهای اخیر دامداری و کشاورزی بسیار محدود شده، و اکثر مزارع به باغ تبدیل شدند.
توجه : اين پاورپوينت فاقد عکس هاي روستا است و به مطالعات کامل روستا مي پردازد. مقدمه
عليرغم رشد شتابان جمعيت شهري و اهنگ كاهش جمعيت نقاط روستايي به دلاي مختلف اقتصادي ، اجتماعي ، فرهنگي هنوز بسياري از سكونتگاه هاي روستايي از نقاط فعال بوده و بخش وسيعي از جمعيت كشور را در خود جاي داده اند. استان تهران با دارا بودن 1160785 نفر جمعيت روستايي و جمعيتي برابر 13413348 نفر بدليل ويژگي هاي اقليمي و جغرافيايي خاص خود از مهمترين اين مناطق مي باشد . حفظ قابليت اين نقاط در نگهداشت جمعيت و تداوم فعاليت انها منوط به فراهم سازي زير ساختهاي توليد و خدمات و مهيا نمودن شرايط مناسب زيست محيطي فضاهاي مذكور است كه تحقق ان نيازمند به نگرش و برنامه ريزي فرابخشي در حوزه روستايي است . يكي از ابزارهايي كه شراي مناسبتر فوق الذكر به ويژه شرايط بهتر كالبدي و زيست محيطي را در نقاط روستايي فراهم مي سازد سازماندهي فضايي – كالبدي اين نقاط است كه با تهيه و اجراي طرحهاي هادي روستايي زمينه هاي تحقق انها فراهم مي شود طرح هادي يهر از توابع شهرستان دماوند نيز در راستاي تحقق اهداف فوق تهيه گرديده است . 1 - 1 مطالعات كلي شهرستان دماوند 1-1-1-تقسيمات سياسي شهرستان 1 – اين شهرستان داراي دو بخش رودهن و بخش مركزي و 4 شهر به نامهاي رودهن ، دماوند ، آبسرد و گيلان همچنين 5 دهستان به نامهاي آبعلي ، مهرآباد ، ابرشيوه ، تاررود و جمع آبرود بوده است . 1 – 2 – اين شهرستان داراي 196 آبادي است كه در سال 77 ، تعداد 88 آبادي خالي از سكنه و 108 آبادي داراي سكنه بوده است . 1 - 3 – آبادي هاي داراي سكنه دماوند 1/55 درصد است كه به معني تخليه ي حدود نيمي از روستاهاي اين شهرستان است كه مهمترين دليل آن مهاجرت براي زندگي مطلوبتر است . 1 - 4 – جمعيت روستايي اين شهرستان در سال 77 ، حدود 22 هزار نفر و در حدود 2 درصد جمعيت روستايي استان بوده است . 1 – 5 – كل جمعيت شهرستان دماوند در سال 77 ، حدود 65 هزار نفر بوده كه معادل 6/0 درصد بيش از جمعيت استان بوده است و در رده يازدهم استان از لحاظ جمعيتي قرار داشته و بعد از فيروزكوه كو جمعيت ترين شهرستان استان به شمار مي آيد . 1 – 6 – اين شهرستان به عنوان پل ارتباطي شهرستان هاي شميرانات ، تهران و پاكدشت در غرب شهرستان با فيروزكوه در داخل استان است .
1-2-2- بررسي موقعيت جغرافيايي سياسي روستا روستاي يهر در بخش مركزي شهرستان دماوند قرار دارد . اين روستا از نظر تقسيمات سياسي – اداري در استان تهران شهرستان دماوند بخش مركزي ، دهستان ابر شيوه واقع است . اين روستا در 55 كيلو متري غري فيروز كوه و 110 كيلو متري شهر تهران قرار دارد . فاصله اين روستا تا محور اصلي تهران فيروزكوه 18 كيلو متر مي باشد . اين روستا 35 درجه و 50 دقيقه و عرض شمالي و 52 درجه و 22 دقيقه طول شرقي و در ارتفاع 2400 متر از سطح دريا استقرار يافته ايت . به لحاظ موقعيت نسبي يهر از سمت شمال با چند روستاي دهستان قزانچاي فيروزكوه از سمت جنوب مركز دهستان ابر شيوه يعني سربندان و از سمت شرق با روستاي كهنك و جاده ارتباطي به محور دماوند و فيروزكوه با فاصله 18 كيلو تر و از سمت غرب به موازات رودخانه دليچاي به روستاي مومج متصل مي گردد .
-1-5- رودخانه هاي مهم دماوند از كوه دماوند حدود 9 رود دائمي و فصلي سرچشمه مي گيرد كه 5 رود در دامنه هاي شمالي و بقيه در نيمه جنوبي قرار دارند . مهمترين رودخانه اي كه از دماوند تغذيه مي شود رود هراز است . مهمترين رودهاي دماوند كه به هراز مي پيوندند عبارتند از : 5 – 1 – تينه در شمال 5 – 2 – تلخ رود در جنوب شرقي 5 – 3 – دلي چاي درغرب
1-3- پيشينه ي تاريخي روستا در زمينه ي پيشينه ي تاريخي منطقه بايد گفت سابقه ي تاريخي روستا متأثر از سابقه تاريخي استان و منطقه به چند هزار سال پيش بر ميگردد . بطور كلي تاريخچه و وجه تسميه روستا با خصوصيات طبيعي و مكاني آن سنخيت دارد و روستاي يهر نيز از اين قائده مثتثني نمي باشد . واژه يهر از نظر لفظي و لغوي يك كلمه تركي مي باشد اين كلمه به معني زين اسب بوده و مصداق عيني آن موقعيت روستا بصورت زيت اسب است و بستر اوليه و كانون اصلي روستا بصورت چاله و در دو طرف آن بصورت برجسته كه حالت زين اسب را دارد . به گفته ريش سفيدان روستا ، اين دره در دوره غزنوي شكل گرفته و ابتدا بصورت شكارگاه شناخته شد و سابقه اين روستا به حدود 500 سال قبل بر ميگردد . اما در گذشته به دليل شرايط سخت اقليمي و قحطي و ... منجر شد مردم اين منطقه به پهنه ي حاصلخيز مازندران كوچ كنند و امروزه اكثر خانه هاي بافت مسكوني در فصل زمستان خالي و بلا استفاده مي باشد و فقط در فصل تابستان بصورت ييلاقي و خوش نشين مورد استفاده همگان قرار دارد . بافت روستا از دو محله بالا و پايين و از 4 طايفه به نامهاي ملايي – رفيع – حسني و عبدالعلي شكل گرفته است