برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان araaam.loxblog.com و آدرس araaam.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
فهرست مطالب:دانلود بررسی و تحليل فضای شهري ميدان تجريش تهران ، پاورپوینت
تاریخ ایجاد10/04/2018 12:00:00 ق.ظتعدادبرگ: 67 اسلایدقیمت: 5900 تومان
تعدادمشاهده6
تجریش نام شهری در کلانشهر تهران است که به عنوان یکی از محلّههای شهر تهران هم به شمار میآید. تجریش مرکز شهرستان شمیرانات استان تهران است و در منطقهٔ ۱ شهر تهران واقع شدهاست.[۵] میدان تجریش که نقطه پایانی خیابان ولیعصر تهران است یکی از مکانهای تجاری و شلوغ تهران به شمار میرود. بازار قدیمی، تکیه بزرگ تجریش و امامزاده صالح از نقاط دیدنی محله تجریشاند.[۶]
طراحي فضاهاي شهري مسالهاي است که متخصصين امر در مورد چگونگي انجام آن اتفاق نظر کامل ندارند و هر يک بر اساس تخصص خود به آن مينگرند. در اين کتاب فضاهاي شهري در رابطه با رفتارهاي استفاده کنندگان از آن فضاها بررسي ميگردد. ماهيت و چگونگي فعاليتهايي که در فضاهاي شهري صورت ميگيرند بطور کلي به دو عامل عمده و اساسي نسبت دارند: عامل فرهنگ و عامل محيط (يا خصوصيات فضايي- کالبدي). ليکن نحوه و ميزان تاثير اين دو بر نحوه وقوع فعاليتها که همان رفتارها و يا به عبارت صحيحتر الگوهاي رفتاري بايد باشد يکسان نيست. در حاليکه هر گونه امکان تغيير در فرهنگ يا در الگوهاي رفتاري به صورت مستقيم و در کوتاه مدت وجود ندارد، ليکن ميتوان با استفاده از طراحي، فعاليتهاي مناسب را حمايت و فعاليتهاي نامناسب را تحديد نمود. بر اين اساس ميتوان در طراحي خيابانها با استفاده از عوامل و عناصر فضائي، کالبدي و ادراکي مناسب فضاهائي به وجود آورد که انجام فعاليتهاي مطلوب را تسهيل و از انجام فعاليتهاي نامطلوب ممانعت به عمل آورد.
تجريش از 950 سال پيش طجرشت خوانده مي شد پيرمردان درباره محله قديمي تجريش مي گفتند که از نزديک پل رومي درجاده شميران رو به شمال که مي رويم سمت راست روي تپه باغي بزرگ به نام گل باوکان بوده و دهکده تجريش در لين محدوده قرار دشت .تجريش در قديم مرکز بخش شميران بوده كه داراي سه محله بود : 1- محله بالا 2- محله پائين 3- محله قلعه نو – زعفرانيه ، محمديه ، ناودانک ، جعفرآباد ، و در سفر نامه مارکوپولو از اين محله و چنار معروف امامزاده صالح ياد شده است .
مرکز شهري تجريش واقع در شمال تهران، به منظور طراحي منظر شهري انتخاب گرديد. بر اساس مطالعات انجام شده بر پيشينه منظر شهري و روش هاي رايج امروز، اين رساله از يک ديدگاه کلي هويتي-اجتماعي برخوردار گرديد. با به کارگيري روش تحقيق کيفي، ابتدا به شناسايي مکانها و فعاليت هاي تاثير گذار منطقه، که در حوزه نام تجريش قرار مي گيرند، پرداخته شد. ويژگي هاي کالبدي-اجتماعي منطقه شامل ويژگي هاي طبيعي، معماري و شهرسازي و نيز فعاليت ها و رخدادها بررسي گرديدند. بازار تجريش، ميدان تجريش، باغ فردوس و امامزاده صالح به عنوان نقاط عطف کالبدي-فعاليتي شناسايي شدند که در آن ها فعاليت هاي تجاري، اجتماعي، ترافيکي، فرهنگي و مذهبي صورت مي گيرند. ضمن توجه به چشم انداز هاي طبيعي و تاريخي، يافتن اولويت طراحي از ميان اين نقاط عطف، بر اساس نيازهاي عاجل فعاليتي-اجتماعي با در نظر گرفتن ملاحظات اقتصادي مهمترين وظيفه طراح منظر در اين مرکز شهري تشخيص داده شد.