برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان araaam.loxblog.com و آدرس araaam.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
تاریخ ایجاد28/05/2018 12:00:00 ق.ظتعدادبرگ: قیمت: 3300 تومان
تعدادمشاهده1
طراحی مرکز محله
بخشی از مطالب:
انسان به عنوان موجودی اجتماعی از زمانی که خود و نیازهایش را شناخت به دنبال برقراری ارتباط خود با محیط و جهان پیرامون خویش بود. اجتماعات انسانی یکی از راه های برقراری ارتباط و یافتن هویت در جهت پاسخ گویی به این نیاز انسانی بوده است. ساخت مکان هایی که از نظر اجتماعی فعال باشد و امکان ارتباط چهره به چهره انسانی در درون جامعه و در کالبدی سازمان یافته را بدهد می تواند تاثیر قوی و محکمی بر شکل گیری هویت فردی و اجتماعی افراد و افزایش پایداری اجتماعی داشته باشد. همسایگی یا محله به اجتماع ساکن و متمرکز در یک منطقه یا محله کوچک در داخل یک مکان بزرگتر مانند شهر، شهرک، حومه شهر یا منطقه روستایی گفته میشود. همسایگان اغلب گروههایی اجتماعی هستند که دارای تعاملالت چهره به چهره و روزمره هستند. محققان بر روی یک تعریف دقیق از همسایگی توافق ندارند اما یک تعریف اولیه میتواند این باشد که: «… همسایگی از نظر فضایی، به عنوان یک حوزه جغرافیایی خاص در نظر گرفته میشود و از نظر عملکردی هم، عبارت است از مجموعهای از شبکههای اجتماعی. همسایگی فضایی واحد است که در آن برخورد و تعامل چهره به چهره اجتماعی رخ میدهد. این تعاملها تنظیمات شخصی و موقعیتهایی هستند که ساکنان محله از آنها به عنوان ارزشهای مشترک، معاشرت در جوانی و حفظ مؤثر کنترل اجتماعی یاد میکنند.»در انگلیسی قدیمی کلمه “neighbourhood” با عنوان neahdæl به کار میرفته است
کاوشها و اسناد نشان میدهد که در بسیاری از شهرهای باستانی سراسر جهان، محلات وجود داشتهاند. اسناد تاریخی روشن همسایگی زندگی همسایگی را در دورانهای تاریخی پیش از صنعتی شدن و جوامع غیر غربی تأیید میکند. همسایگی یا محلات به طور معمول ماحصل تعامل اجتماعی میان افراد نزدیک به یکدیگر است؛ بنابراین، همسایگی را میتوان یک واحد اجتماعی بزرگتر از خانوار در نظر گرفت که به صورت مستقیم تحت کنترل دولت یا حاکمیت نیست. در برخی از جوامع شهری پیش از صنعتی شدن، سنتهای اساسی شهرداری مانند حمایت اجتماعی، قوانین و مقررات تولد و ازدواج، تمیز کردن و نگهداری محله به صورت غیررسمی توسط همسایگان و نه مسئولان شهری صورت میگرفت است. این الگو در شهرهای اسلامی مشاهده شده است.
همسایگی (محلات) دارای چندین مزیت به عنوان مناطق واحد برای تجزیه و تحلیل سیاست و همچنین به عنوان یک عرصه اجتماعی در عمل هستند:
محلات برای اغلب مردمان شهرنشین دنیا یکسان و شناخته شده هستند. محلات راحت و همیشه در دسترس و نزدیک خانه هستند. اقدامات در یک محله کوچک اغلب نیاز چندانی به تخصصی کردن کارها و صرف سرمایه ندارد. نتایج کارهای اجتماعی در سطح محلی بهتر مشخص میشوند تا در سطوح وسیع تر. قابل مشاهده بودن نتایج و موفقیتها، موجب کنشگری بیشتر همسایگان میشود. به دلیل درگیر شدن همسایگان، ارتباطات و روابط با دیگر همسایگان تقویت میشود. فعالیت در همسایگی و محله لذت بخش است.
کلمات کلیدی مرتبط: طراحی , مرکز , محله , ,طراحی مرکز محله , , , , , , موجودی ,اجتماعی , ,همسایگی یا ,محلات , تعامل اجتماعی ,همسایگی ,حمایت اجتماعی، , ,همسایگی ( ,محلات) ,مردمان ,شهرنشین , , , کارهای اجتماعی ,. ,فعالیت در ,همسایگی و ,محله لذت بخش است.,