برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان araaam.loxblog.com و آدرس araaam.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
تاریخ ایجاد25/06/2018 12:00:00 ق.ظتعدادبرگ: قیمت: 4300 تومان
تعدادمشاهده1
فایل پاورپوینت سد درودزن
فایل پاورپوینت سد درودزن بخشی از مطالب:
سد مخزنی «درودزن» بر روی رود «کر» استان فارس ساخته شده که در فاصله پنجاه کیلومتری شمال غرب مرودشت و ۱۰۸ کیلومتری شیراز قرار دارد. ساخت این سد در سال ۱۳۵۱ هجری شمسی به پایان رسید که آب آشامیدنی شهرهای شیراز و مرودشت را تامین میکند و همچنین آب کشاورزی منطقه مرودشت و کامفیروز را پشتیبانی میکند. در حدود ۲۴۰۰ سال پیش نیاز به آب برای آبیاری مزارع این منطقه، هخامنشیان را وادار به ساخت سدی در حوالی روستای درودزن کرد که بعد ساخت این سد عنوان قدیمیترین سد خاکی ساخته شده در خاورمیانه را به خود اختصاص داد. سد مخزنی درودزن (نام پیشین: سد داریوش) در استان فارس در پنجاه کیلومتری شمال غرب مرودشت و بر روی رود کر ساخته شدهاست. ساخت این سد در سال ۱۳۵۱ هجری خورشیدی به پایان رسید و آب آشامیدنی شهرهای شیراز و مرودشت و آب کشاورزی منطقه مرودشت و کامفیروز را پشتیبانی میکند.
در حدود ۲۴۰۰ سال پیش نیاز به آب برای آبیاری مزارع این منطقه، هخامنشیان را وادار به ساخت سدی در حوالی روستای درودزن کرد. نگرش وسیع داریوش هخامنشی و به خدمت گرفتن مهندسی و همت ایرانیان باعث ساخت یکی از بدیع ترین سازه های آبی در این محل شد. این سد که با توجه به زمان ساخت یکی از شاهکارهای مهندسی جهان به شمار میرفته در بهترین نقطه از مسیر رود کر ساخته شده و آن زمان به نام “سد داریوش” شناخته میشده است.
تنها همین شاخصه کافی بود که در قرون بعد در همین مکان سد جدیدتری طراحی و ساخته شود و نهایتاً در دوران پهلوی با توجه به نیاز به سدی بزرگ ، بهترین محل ساخت در همین نقطه استراتژیک تشخیص داده شد و همین امر باعث شد که بقایای سد داریوش از این محل به محلی در ۳ کیلومتری آن انتقال یابد
سد جدید در سال ۱۳۵۱ خورشیدی به منظور تأمین آب آشامیدنی شهر شیراز و تأمین آب کشاورزی منطقه مرودشت و کامفیروز ساخته شده و جالب است بدانید که سد جدید نیز، عنوان قدیمی ترین سد خاکی ساخته شده در خاورمیانه را یدک میکشد. این سد در ابتدا با همان نام “داریوش” شناخته میشد ولی پس از انقلاب اسلامی نام آن به “درودزن” که نام روستایی در نزدیکی آن است تغییر یافت.
از طریق سد درودزن آب شرب شهر شیراز- مرودشت و تعدادی از روستاهای بین راه و موسسات بزرگ صنعتی نزدیک و آب صنعتی جهت مصارف صنایع پتروشیمی نیز تامین میشود.پس از اتمام سد در سال ۱۳۵۱ پروژههای مختلفی جهت احداث کانالها, زهکشها و شبکههای آبیاری در دست اجراء بوده است که میتوان به زهکش در مناطق رامجرد, کربال, بیضا, دشت آهوچر و بازسازی بندهای امیر, موان, تیلکان و پوشش بتنی کانالهای اصلی, درجه ۱, درجه ۲, ۳ و ۴ زیر دست سد اشاره نمود. در دریاچه این سد شبه جزیره ای ایجاد شده که مساحت آن ۵۰ هکتار است که در زمان آبگیری سد به صورت جزیره ای کامل درمی آید و به وسیله پلی به خارج دریاچه مربوط میشود. آبزیان زیادی در دریاچه این سد زندگی میکنند.ماهیگیری در این دریاچه ممنوع است.
کلمات کلیدی مرتبط: فایل , پاورپوینت , سد ,درودزن , ,فایل پاورپوینت سد درودزن , , , , ,سد مخزنی ,«درودزن» ,رود «کر» , استان ,فارس ,شیراز ,آب آشامیدنی ,شهرهای ,شیراز و , مرودشت , منطقه مرودشت و کامفیروز را پشتیبانی میکند. , ,د ,“سد داریوش” شناخته میشده است. , , , آب کشاورزی منطقه مرودشت و کامفیروز , سد ,درودزن,