برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان araaam.loxblog.com و آدرس araaam.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
فهرست مطالب:دانلود بررسی فایل پاورپوینت آرامگاه ها
تاریخ ایجاد10/02/1398 12:00:00 ق.ظتعدادبرگ: قیمت: 4300 تومان
تعدادمشاهده2
فایل پاورپوینت آرامگاه ها
فایل پاورپوینت آرامگاه ها
بخشی از مطالب:
معماری در گذر از مذاهب و فرهنگهای مختلف در ایران توانسته به گونههای مختلف و اشکال گونهگون درآمدهاست. با توجه به موقعیت مکانی و زمانی خلق آثار معماری دینی در ایران، شاهد ساخت ابنیهای هستیم که از نظر شکل ظاهری و بخصوص موارد کاربرد منحصر بفرد بوده و شاید نمونهی همریخت دیگری در هیچ کجای دنیا نداشته باشند. آرامگاه، مقبره یا بقعه ساختمانی است که به عنوان بنای یادبود برای فرد با افرادی ساخته شدهاست که گور آنان درون این ساختمان قرار دارد.
دلايل شکل گيري مقابر برخي از پژوهش گران تمايل به ساخت آرامگاه درجهان اسلام را عدم اجازه به ساخت مجسمه در اسلام مي دانند. دلايل رد اين نظريه: آرامگاه داراي ابعاد مذهبي واجتماعي است که مجسمه از داشتن چنين ابعادي محروم است. وجود احاديث و روايات مختلف مبني بر پرهيز از شيون سردادن و داد و بي داد کردن در هنگام مرگ شکل گيري سنگ قبر بر روي مقابر سفارش به دفن سريع جسد و بدون هيچ گونه ساخت ساز بر روي مقبره پيامبردر زمان توسعه مسجدالنّبي توسط وليد اول خليفه اموي (86 ه.ق) نخستين آرامگاه اسلامي در جهان اسلام قبه الصليبه در سامره منتسب به اواسط قرن دوم هجري قمري بنا بر نظر پژوهش گران ايراني اوّلين مقبره درايران مقبره امير اسماعيل ساماني خواستگاه شکل گيري آرامگاه وجود ريشه ی شکل گيري در ايران در دوران اسلامي با توجّه به آيين زرتشت تقريباً رد شده است. آيين زرتشت؛ بنابر مندرجات ونديداد،يکي از بخش هاي اصلي اوستا، دفن مردگان در خاک را از گناهان نابخشودني و بزرگ برشمرده است و اجساد مي بايست در کوهستان خوراک کرکس ها و درندگان مي شد. فرضيه هاي اصلي شکل گيري مقابر تأثير پذيري از آرامگاه هاي رومي يعني برج هاي مقبره اي پالميري يا شهداي اوّليه ی مسيح در سوريه و غرب رودخانه فرات تأثير از رسوم مردم مناطق شمال و شرق آسياي مرکزي نوع رسم اين مردمان گور هاي آن ها به شکل يورت هاي بزرگ با مصالح پردوام بود مدارک کتبي بر دو مرحله ی عزاداري تأکيد دارند جسد را در يک چادر تدفيني در معرض ديد همگان قرار مي دادند که دسته عزاداران به دور آن مي گرديدند. مرده را در تپّه اي به نام گورکان به خاک مي سپردند. برج هاي آرامگاهي با دخمه هاي تدفيني که جسد را در بر گرفته و بر فراز آن ها اتاقي خالي قرار داشت به نوعي معماري ترکيبي از اين مراسم تعبير شده است. اصطلاحات مشابه نشان از اهميّت موضوع دارد: روضه، گنبد، مشهد،مرقد، آستانه، قبر، قدمگاه،امامزاده و… معماری ، عمران ، شهرساز