برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان araaam.loxblog.com و آدرس araaam.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
تاریخ ایجاد06/02/2018 12:00:00 ق.ظتعدادبرگ: 45قیمت: 9800 تومان
تعدادمشاهده1
دانلود پاورپوینت با موضوع نادر خليلي
جادوی معماری باد و خاک و آب و آتش
بخشی از مطالب: نادر خلیلی معمار ایرانی مقیم آمریکا که پژوهشهای متعددی در زمینه معماری خشتی و خانههای ارزان قیمت انجام داد.
خلیلی در سال ۱۹۹۱ موسسه هنر و معماری خاک کالیفرنیا (Cal- Earth) را برای آموزش روشهای معماری خود پایهگذاری کرد. وی فارغ التحصیل دانشگاه تکنیک استانبول و مدرس مدرسه معماری کالیفرنیای جنوبی با درجه استادی بود. روش معماری پناه گاهی وی با عنوان ابرخشت در زمان دولت خاتمی به عنوان روشی نو در مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن به عنوان روشی ابداعی مورد پذیرش قرار نگرفت.
وی کتابی نیز به نام تنها دویدن در مورد بازدیدهای خود از مناطق کویری تألیف نمودهاست.
نادر خلیلی سه شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۸۶ درگذشت .
نادر خلیلی, نامی آشنا است.یعنی آنها که با معماری سر و کاری داشتهاند او را خوب می شناسند؛ شخصیتی درویش مسلک که ترجیح میدهد به جای وارد شدن در رقابتهای رایج، در تلاش منفرد خود برای تجلی بخشیدن به ایدههایش به سر ببرد.
خلیلی ۲۷ سال است که با معماری خاک و خشت ایران درگیر بوده، به جرات میتوان گفت که در معرفی این نوع از معماری، مهمترین نقش را داشته است.اخیرا بیشتر خبرگزاریها و نشریات مطرح درباره خلیلی و نظرات او حرف میزدند؛ او برنده یکی از پرافتخارترین جایزههای معماری جهان و پرافتخارترین جایزه معماری در جهان اسلام، جایزه معماری آقاخان است.
خلیلی در بیش از ۲۰ سال حضور مداوم خود در ایالات متحده، در بنیادها و مؤسسات مختلف همواره دغدغه معماری خاک را داشته و در یک کلام عشق خود را به عظمت بازگشت به عناصر دیرآشنای فرهنگ شرقی - ایرانی (آب و باد و خاک و آتش) به اثبات رسانیده است؛ او هم شرق و هم غرب را خوب میشناسد
حضور خلیلی در ایران را میتوان دوران آموختن از آموزههای معماری بومی ایران دانست؛ آنچه که موجبات تعهد همیشگیاش به عناصر اربعه (آب، باد، خاک، آتش) به عنوان اصول لایتغیر معماری مخصوص او بوده و به دنیای معماری ارائه شده است. طبع لطیف خلیلی (به شهادت ترجمه و تفسیرهایش از اشعار حضرت مولانا) در تلفیق با نوع نگاه او به معماری، او را مبدع سنتی نو در <معماری خاک> کردهاست که هر چند به ظاهر با تجلیات فنآورانه عصر حاضر سنخیت ندارد، ولی در معنا، ترجمان روزآمد جستاری است که او به عنوان راه حلی فرهنگی- ساختاری برای عرصههایی خاص از ساختوساز ارائه می دهد
مصاحبه وی با روزنامه همشهری
ﺑﻌﺪ از ﻓﺎﺟﻌﻪ ﺑﻢ ﮔﻔﮕﺘﮕﻮﯾﯽ ﺑﺎ ﺧﻠﯿﻠﯽ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ و ﻣﻄﻠﺐ ﺑﺎ ﻋﻨﻮان <ﻣﺎ ﺑﻢ را ﺑﺎز ﺳﺎزی ﻣﯽ ﻛﻨﯿﻢ>! ﺑﻪ ﭼﺎپ رﺳﯿﺪ، آﻧﭽﻨﺎن ﺑﻪ ﻛﺎر او اﻣﯿﺪ ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻮدم ﻛﻪ ﮔﻤﺎن داﺷﺘﯿﻢ هرﭼﻨﺪ ﺑﺴﯿﺎری را در ﺑﻢ از دﺳﺖ دادﯾﻢ و آﺛﺎری درﺧﻮر از ﻣﻌﻤﺎری اﯾﺮان را ﻧﯿﺰ هم، وﻟﯽ روﻧﺪ ﺑﺎزﺳﺎزی آن، ﺣﺪ اﻗﻞ در ﻗﺴﻤﺘﯽ ﺑﺎر دﯾﮕﺮ ﺷﻮر و ﻧﺸﺎط اﯾﺮاﻧﯽ ﺑﻮدن را در ﻣﯿﺜﺎﻗﯽ ﻧﻮ زﻧﺪه ﺧﻮاهد ﻛﺮد.
پیشنهاد ﺟﺎﻟﺐ ﺧﻠﯿﻠﯽ در روزﻧﺎﻣﻪ اﯾﻨﺪﯾﭙﻨﺪﻧﺖ:<١٠٠٠ ﺳﺮﺑﺎز و ١٠٠ داﻧﺸﺠﻮی ﻣﻌﻤﺎری در اﺧﺘﯿﺎر ﻣﻦ ﻗﺮار دهید، ﻣﺎ ﺑﻢ را دوﺑﺎره ﺧﻮاهیم ﺳﺎﺧﺖ...>
ﻧﻪ ﺗﻨﮫﺎ از ﺟﺎﻧﺐ ﻣﺴﺌﻮﻟﯿﻦ وﻗﺖ در ﯾﻚ ﺳﺎﻟﻪ اﺧﯿﺮ ﺟﺪی ﮔﺮﻓﺘﻪ ﻧﺸﺪ، ﺑﻠﻜﻪ ﭘﯽ ﮔﯿﺮی های ﺻﺎدﻗﺎﻧﻪ و ﻧﺎﻣﻪ های او ﻧﯿﺰ ﺑﻪ ﺳﺎزﻣﺎن های ذی رﺑﻂ ﺑﯽﺟﻮاب ﻣﺎﻧﺪ.
ﮔﻮﯾﯽ ﻣﺴﺌﻮﻟﯿﻦ ﺗﺮﺟﯿﺢ دادﻧﺪ ﺷﺎﻧﺲ ﺣﻀﻮر از ﯾﻚ اﯾﺮاﻧﯽ را ﻛﻪ ﺑﻪ ﺻﺮف ﺧﺪﻣﺖ ﺑﻪ ﯾﻚ اﯾﺮاﻧﯽ دﯾﮕﺮ ﺑﺪون هیچ ﭼﺸﻤﺪاﺷﺘﯽ ﺣﺎﺿﺮ ﺑﻪ ﺣﻀﻮر و همکاری ﺑﻮد از او ﺑﮕﯿﺮﻧﺪ و ﻛﻼف ﺳﺮدرﮔﻤﯽ را ﻛﻪ هم اﻛﻨﻮن هر روز ﺷﺎهد اﻓﺰاﯾﺶ ﮔﺮه های آن هستیم ﺑﻪ وﺟﻮد آورﻧﺪ. ﻻﺑﺪ روش ﺧﻠﯿﻠﯽ ﺑﺮای ﻣﺮدم هند و آﻓﺮﯾﻘﺎ و آﻣﺮﯾﻜﺎی ﺟﻨﻮﺑﯽ و هر ﺟﺎی دﯾﮕﺮ اﯾﻦ ﺟﮫﺎن ﺧﻮب ﺑﺎﺷﺪ و آﻧﭽﻨﺎن ﻛﻪ ﯾﻜﯽ از ﻣﻌﺎوﻧﯿﻦ (از اﯾﺸﺎن ﻧﺎم ﻧﺒﺮم بهتر اﺳﺖ!) ﻣﺤﺘﺮم ﻣﺮﻛﺰ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن و ﻣﺴﻜﻦ در ﻧﺎﻣﻪ ای ﺑﻪ رد روش <اﺑﺮﺧﺸﺖ> ﻣﯽ ﭘﺮدازد، <اﺑﺘﺪاﯾﯽ و در ﺷﺮاﯾﻂ ﻓﻌﻠﯽ ﭼﻨﺪان در ﺧﻮر ﺗﻮﺟﻪ> ﻧﯿﺴﺖ! ﻧﻜﺘﻪ در اﯾﻦ اﺳﺖ ﻛﻪ هیئت داوران ﯾﻜﯽ از ﻣﻌﺘﺒﺮ ﺗﺮﯾﻦ ﺟﻮاﯾﺰ ﻣﻌﻤﺎری جهان و ﺑﺎﻻﺗﺮﯾﻦ ﺟﺎﯾﺰه ﺑﺮای ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ های ﻣﻌﻤﺎری ﻣﻮﺛﺮ در جهان اﺳﻼم ﺑﺎ ﻧﻮﯾﺴﻨﺪه آن ﻧﺎﻣﻪ رﺳﻤﯽ (دوﺳﺖ ﻣﻌﺎوﻧﻤﺎن را ﻣﯽ ﮔﻮﯾﻢ) همﻋﻘﯿﺪه ﻧﺒﻮده اﻧﺪ و ﻧﺎدر ﺧﻠﯿﻠﯽ و ﺳﯿﺴﺘﻢ <اﺑﺮﺧﺸﺖ> او را ﻧﻪ اﺑﺘﺪاﯾﯽ ﺑﻠﻜﻪ درﺧﻮر درﯾﺎﻓﺖ ﺟﺎﯾﺰه <آﻗﺎﺧﺎن> داﻧﺴﺘﻨﺪ.
کلمات کلیدی مرتبط: دانلود ,پاورپوینت ,با , موضوع ,نادر , خليلي , ,جادوی ,معماری , باد و ,خاک و , آب و , آتش , , , ,